02 Egyszerű képek

A mai órákon megismerkedtünk a rétegek másolásával, másik dokumentumba történő másolásával. A rétegen másolásánál kiválasztjuk, hogy új dokumentumba küldje át. A háttér eltávolításához több módszer van

  1. Megpróbálom kijelölni a varázspálcával a hasonló színű képpontokat, és delete gomb.
  2. Kijelölő eszközömmel bejelölöm a hátteret, ha túljelölte volna akkor a kijelölést megforgatva kiveszem a kijelölésből.
  3. Hasonló képpontok kijelölése.
  4. téglalap, vagy kör, vagy lasszóval darabonként kijelölöm a hátteret és delete gomb.
  5. Mágikus lasszóval is körbejárhatom az alakzatot.

A kijelöléseket tudom kiszínezni, kitölteni. kijelöléseket tudok összeadni kivonni egymásból.

A rétegek sorrendjének változtatásához csak feljebb, lejeb kell húznom a rétegek között. Ha a réteg előtt nincs szem, akkor az ki van kapcsolva

1. feladat
készítsük el ezeket az egyszerű rajzokat.

Az ábrák egyszerűek, célszerű őket létrehozni, hogy gyakoroljuk a kijelöléseket ezek összeadását, kivonását, metszetét. Ha zárt a kijelölésem akkor tudom őket kitölteni.

2. feladat
Készítsük el a lent látható képet.

A képek a képtár oldalon találhatóak2. foglalkozás képei

3. feladat
Hova tűntek az ikonok.

Szedjük le a képről az ikonokat, de kb 20 másodperc alatt.

Gyakran szükség van arra, hogy valamit leszedjünk egy egyszerű hátterű képről, ekkor jó az a lehetőség, hogy tartalomérzékeny kitöltés. Ekkor a szoftver megpróbálja a környező képpontokból kitalálni és kitölteni a kijelölt területet.

4. feladat

A képek a képtár egyszerű képek alatt találjuk. Készítsük el a lent látható 2 képet. Az egyiknél legyen egy emelet, a másiknál pedig mintával töltsük ki a házikó oldalát. Készítsük el az alábbi képeket, a kiinduló kép a házikó, ebből hozzuk létre az alábbi 3 verziót.

Hordozható program letöltéséért látogasson el a köszöntő oldalra.

02 Egyszerű képek

Gyakran van arra szükség, hogy több egyszerű képet kell összeraknunk, ekkor minden képet külön rétegre helyezzük, hogy könnyebben tudjunk dolgozni, mert ha csak gy réteg lenne, akkor nehéz lenne kicsit odébb tenni a házat. Ha van egy kijelölésünk, akkor ezen belül tudunk csak rajzolni, szerkeszteni, kitölteni. Ha kell egy emelet a házikónak, akkor lemásolunk egy szintet és azt egy új rétegen keresztül a meglévő fölé helyezzük. Ha az ecsetünknek mintát állítunk be, akkor ő azzal tud rajzolni, azzal a mintával. A tartalomérzékeny kitöltés célszerű és egy jó eszköz, ha nem ad jó mintát, akkor próbáljunk több részben kitölteni, és ha így se jó, akkor egy új rétegen előállítjuk a kérdéses mintát nagyban, és onnan áthozzuk a klónozó bélyegzővel. amelyik réteg feljebb van az biztosabban látszik, mint ami alatta, a sorrendet néha nézzük meg, esetleg a többit kapcsoljuk ki, és ha egy házikó 2 emelettel elkészült pl 4 rétegen keresztül és jónak tartjuk, akkor ezeket a rétegeket vonjuk össze egybe. (látható rétegek egyesítése)