kisokos

Rövid trükkök az alap képszerkesztéshez. folyamatosan bűvölő cikkről van szó. a számok a cikkek gyarapodását jelzik.

[0,15]

 1. Nem tudok a képen semmit se végezni. (lakat, vagy nincs kijelölve)
 2. Nem tudok a menüpontból kiválasztani egy adott pontot. (ennek a pontnak most nincs értelme, azért halványszürke)
 3. Nem látszik a rétegem. (nincs bekapcsolva, vagy túl lent van, vagy átlátszósága 0)
 4. Nem tudok klónozó bélyegzőt használni. (nem azon a rétegen vagyok, vagy nem azon a rétegen van az a képrész amit keresek)
 5. Nem látszik a szövegem. (fehér betű fehér háttéren nem is látszik)
 6. Nem jelöl ki semmit nekem a varázspálca. (nem azon a rétegen vagyok, az adott réteg nem látszik)
 7. Nem tudok klónozóbélyegzővel jól másolni. ( lehet nem jó helyről vettem mintát, mindig az adott alakzat mellől, hogy színbe jól passzoljanak)
 8. Valamiért nem tudom az alakzatomat kijelölni. (vegyem a toleranciát/érzékenységet magasabbra, kezdetben 32, ekkor lehet jobban kijelöli az alakzatot, ha nem akkor muszáj nekem lasszóval dolgozni)
 9. Mikor mentsek. (mindig, mert az áramszünet nem, szól mikor jön, és lehetőleg PSD formátumban, mert nagyból tudok kicsit létrehozni, visszafele nehezen vagy egyáltalán nem tudok)
 10. Hogy töltsek ki egy kis képrészletet? (megpróbálom tartalomérzékeny kitöltéssel, ha ez nem jó, akkor kisebb területen próbálom meg, ha ez sem jó, akkor klónozó bélyegzőt használok)
 11. Hogy szedjem le a padot a képről? (találjam ki, hogy mi lehet a háttérben és apró részletekben a pad helyére hátteret másolok)
 12. Hogyan szerkesszek olyan képet, ahol a kép az adott, és ebből szeretnék egy szöveget kivágni. (állítsuk a kívánt képet az egyik rétegre, majd adjunk hozzá egy szöveget, és a képen állva, a szöveg réteg ne legyen bekapcsolva, ctrl+kattintás a szöveget tartalmazó rétegre, akkor kijelöli a szöveget a képen, és adhatok hozzá maszkot)
 13. Hogy rakjak a képre egy asztalt? (egyik fájlban az rétegen van az alap kép, egy másik fájlban/dokumentumban/képben keresek/vagy rajzolok egy asztalt a rétegen, majd átküldöm a kívánt képbe külön rétegként, és ott a megfelelő alakításokat elvégzem)
 14. Mikor lesz profi képszerkesztő tudásom? ( folyamatosan bővülni fog, ha sokat szerkesztek, de mivel nem lehet pontosan lemérni azt mondanám, hogy évek alatt már rendkívül sokat meg tud az ember oldani képszerkesztésből)
 15. Mikor célszerű menteni? (Mindig, 2-3 percenként, és a fontosabb rétegből készítsünk időnként másolatot, Ctrl+S megnyomása 1 másodperc, ennyit megér nekem, hogy a munkám ne vesszen el.)
 16. Hamarosan…