04 Építkezés

Apró retusálások keretében végezzük el a következő műveleteket.

A fürdőszobai képen csak egyfajta csempe legyen.

Az épület belsejében a folyosót próbáljuk kiretusálni, először tüntessük el az ajtót, 2 ablakot, majd lambériázzunk és ha még belefér fessünk is egyet, igaz csak digitálisan.

A szobai képen a szekrény középső tükrös részét szedjük le, és a tvben a tükröződést szüntessük meg.

A régi házas képen javítsuk ki a cserepeket.

A mai óra legérdekesebb feladata a parkettázás, fejezzük be a teraszt. Ehhez annyi a teendőnk, hogy a meglévő képen először kijavítom a következő hibákat: Eltüntetem a zacskót, a csavarokat, és a fal mellett a mérőszalagot eltüntetem. Majd jön a nehezebb rész, amikor több lépésben célszerű elvégezni a következő lépéseket. (A klónozó bélyegzővel remekül lehet javítani hibákat, de mikor ki kell egy képet egészíteni, ráadásul perspektivikusan jönnek a minták ide ő kevés.) Veszünk mintát, új rétegre tesszük, majd a szabad alakítás/ free transzform segítségével a meglévő deszkákhoz hajtogatjuk, alakítjuk.

04 építkezés

A mai alkalommal a perspektivikus szerkesztéseket ismertük meg, amikor a mintákat utólag alakítjuk, hajtjuk, torzítjuk. Ehhez csak a mintát kell kijelölni, lehetőleg új rétegre átvinni és ott szabad alakítással elvégezni a kívánt szerkesztéseket. Célszerű többször venni mintát, egy új rétegre tenni és ott szabadon alakítani (nyújtás, forgatás,…) ha elkészült több rétegen keresztül a kép, akkor célszerű ezeket egyesíteni.

Nem könnyű feladat, lehet hogy másmilyen mód is áll a feladat elvégzéséhez, de ha megismerjük és rájövünk a trükkökre nagy segítség lesz ez az eszköz nekünk a hasonló feladatok elvégzéséhez.